صنایع دما بخار مشهد
تولید کننده انواع دیگهای بخار و آبگرم، آبداغ و روغن داغ
تولید کننده انواع دیگهای بخار و آبگرم، آبداغ و روغن داغ
فهرست مطالب
فیلم طراحی دیگ بخار در سایتsavree
قبل از بررسی قطعات و لوازم جانبی، دیگ بخار از قطعات اصلی تشکیل شده است:
1-بدنه
2-شبکه ها
3-کوره یا آتشخانه
4-لوله های آتشخوار یا لوله های دود
5-شاسی
1- مشعل 2- تابلوی برق
٣- پرشر سوئیچ ها 4- سوپاپ اطمینان
۵- الکتروپمپ 5- شیر فلکه اصلی
۷- لول کنترل 7- شیرهای آب نما
۹- شیر فلکه تخليه 10-شیر هواگیری
۱۱- دربها 12- مانومتر
۱3- قلاب گیر 14-فلنچ دود کش
۱۵- محفظه دمنده ۱۶- فتوسل (چشم الکتریکی)
۱۷- سکو و نردبان 18- الكترود کنترل کننده سطح آب
۱۹- دریچه های منهول 20- دریچه هندهول
از قطعات جانبی دیگ بخار ، مشعل دیگ بخار است .یکی از اجزاء اصلی، ولی جدا از دیگ بخار می باشد، که پس از ساخت دیگ بخار بر روی آن نصب می گردد و شامل قطعات زیر می باشد.
پوسته مشعل: پوسته مشعل که در شکل زیر نشان داده شده در شکل های مختلف ساخته شده و هر شرکت برای خود مدلی را انتخاب می نماید.
ولی در اصل از نظر کارکرد، همه مشعل ها کار واحدی را انجام می دهند و آن عبارت است از (تبدیل سوخت به انرژی حرارتی)
۱-۱) الکتروموتور: جهت چرخش پروانه استفاده می شود.
۲-۱) فن یا پروانه: جهت هدایت هوا به داخل کوره مورد استفاده قرار می گیرد.
۳-۱) الکترود یا شمع جرقه: جهت ایجاد جرقه استفاده می شود.
١- ٤) تاوزل: برای پاشش سوخت بصورت پودر استفاده می شود.
۵-۱) وایر: هدایت برق فشار قوی را به عهده دارد.
۶-۱) ترانس فشار قوی یا ترانس جرقه.
۷-۱) دریچه هوا و بازوی دریچه
۸-۱) پمپ سوخت: که خود تشکیل شده از قطعات مختلف که در شکل بطور مجزا نشان داده شده است.
۹-۱) دریچه بازدید شعله.
۱۰-۱) رله ایر پرشر یا رله تخلیه گاز داخل محفظه دیگ بخار
برای اطلاعات بیشتر از قطعات جانبی دیگ بخار حتما بخوانید:
4 دلیل بروز اختلال در سیستم دیگ بخار
همه چیز درباره شیر یک طرفه (Check valve) در دیگ بخار
تمام مدار فرمان از طریق تابلوی برق بویلر انجام می شود، که در داخل آن نسبت به طراحی، قطعات زیر وجود دارد:
۲-۱) پوسته تابلو: از ورق فلزی ساخته شده که به قاب فلزی تابلو معروف است.
۲-۲) کنتاکتورهای مدار قدرت: برای راه اندازی مشعل– الکتروپمپ و موتور فن (در بعضی از دیگ های بخار موتور فن از موتور مشعل جدا می باشد) مورد استفاده قرار می گیرد.
( برای شناسائی بیشتر کنتاکتورها به کتاب های برق صنعتی مراجعه شود).
۲-۳) رله مادر یا رله فرمان: به تمام سیستم دیگ بخار فرمان می دهد. رله ها بنا به نوع مصرف به عناوین مختلف نامگذاری می شوند, LFL۶۳۵,LAL1, LAL۲,۲۵ LAL C)-Stormik
٤-۲) کنتاکتورهای فرمان (کنتاکتورهای شیشه): کار کنتاکتورهای معمولی را انجام می دهند، معمولا دارای ۱۲ عدد کنتاکت می باشند که a,b برای فاز و نول، و بقیه کنتاکت ها که تعدادی باز و تعدادی بسته هستند.
که در نوع خود باز با عناوین مختلف ساخته شده و نسبت به کارکردشان متفاوت هستند.
مانند: OMRON , FINDER و غيره.
۲-۵) ترانس تبدیل: ترانس تبدیل در داخل تابلو برای کم کردن ولتاژ نصب گردیده که بعضی ۲۶ ولت هستند که ترانس برق ۲۲۰ ولت و با ۳۸۰ ولت را به ۲۶ ولت تبدیل و قابل استفاده می نمایند.
۲-۶) ترمینال ها: که برای سیم کشی استفاده می شوند. بطریقی که این ترمینال ها بنا به نوع مصرف تقسیم می شوند، که از سمت چپ مدار قدرت کابل اصلی وارد شده و به کنتاکتورها از طریق فیوزها ارتباط دارند و بعد از آن بترتیب نیاز بقیه مصرف کننده ها هستند.
مانند: ترمینال – پمپ – موتور مشعل و غیره. و بعد از آنها نیز ترمینال های مدار فرمان قرار دارند، در بعضی از تابلوها شاید بیش از ۱۰۰ عدد ترمینال وجود داشته باشد.
۲-۷) فيوزها: بنا به ظرفیت از ۶ آمپر به بالا نصب شده است.
قابل توجه اینکه هر تابلو فقط یک عدد فیوز فرمان دارد که نباید بیش از یک فاز برای مدار فرمان استفاده شود.
۲-۸) کانال های مدار سیم کشی: برای جمع کردن سیم های مورد مصرف، نصب شده است. برای اینکه تعداد سیم ها زیاد است بنابراین کلیه سیم ها را در داخل کانال ها قرار می دهند. که محسناتی دارد.
۱-۲-۸ ) از زیبایی خاصی برخوردار می باشد
۲-۲-۸ ) پیچیدگی در سیم ها ایجاد نمی شود
یکی دیگر از لوازم جانبی دیگ بخار، برای کنترل فشار بخار داخل دیگ بخار، استفاده شده و در زمان نیاز دستگاه را قطع یا وصل می نماید.
این دستگاه همانطوری که از بیانش مشخص است با فشار داخلی دیگ بوسیله یک لوله نازک مرتبط است، و زمانی که فشار داخل دیگ از حالت تنظیم بالاتر رفت، برق سیستم، مشعل را قطع کرده و دیگ بخار از حالت بهره برداری (خاموش شدن مشعل) خارج می شود.
آن را روی دیگ بخار نصب کرده تا مقدار و میزان فشار را کنترل کند.
پرشر سوئیچ ها از نظر فشار، بین ۰ تا ۱۰ اتمسفر با ۰ تا ۲۰ اتمسفر ساخته می شوند، چون که دیگ های بخار فشار پائین، بین صفر تا ۱۰ بار و دیگ های فشار متوسط بين صفر الى ۲۰ بار کار می کنند، دارای کلید on-off بوده در صورتیکه پرشر سوئیچ کنترل دارای مقاومت رزیستانی می باشد که با بالا رفتن فشار بخار تغییراتی از نظر أهمی بوجود آمده و به مدار سوخت فرمان کم و زیاد شدن را صادر می نماید.
که این نوع پرشر را پرشرهای رزیستانس می نامند.
(۳-۱) پوسته. (۳-۲ ) فنر.
(۳-۳) شفت ( 4 -۳) کنتاکت های برق.
(۳-۵) سیستم آکاردئونی.( ۳-۶) پایه های شفت
(۳-۷) لوله خروجی: به عبارت دیگر ورود فشار بخار به قسمت زیر دیافراگم، طریقه کار سیستم پرشر سوئیچ طوری است که زیر سیستم آکاردئونی محل اعمال فشار بوسیله بخار وصل شده که کنتاکت های برق که یکی ثابت و دیگری متحرک می باشد و روی پایه قرار گرفته است.
با وارد شدن فشار به زیر سیستم آکاردئونی، به نسبت فشار، آکاردئون باز شده و به فنر روی شفت فشار وارد کرده و باعث جدا شدن کنتاکت متحرک از کنتاکت باز شده و برق مشعل را قطع کرده و در نتیجه مشعل خاموش می گردد و تا زمانی که فشار داخل دیگ به حداقل مورد نیاز نرسیده باشد مشعل روشن نخواهد شد.
بطور مثال چنانچه مشعل در فشار at ۱۰ خاموش شود، در فشار at ۸ مجددا روشن خواهد شد. توجه داشته باشید، که در قسمت بالای پرشر کنترل، ۲ عدد پیچ وجود دارد، که یکی مربوط به کم و زیاد کردن فشار (برای تنظیم فشار مورد نظر) و دیگری که روی آن کلمه دیفرانسیل نوشته شده جهت کم و زیاد کردن حساسیت رله بکار می رود.
لازم به توضیح است که عقربه های نشاندهنده مقدار فشار، در قسمت جلو (درب شیشه مشخص می باشد که عقربه بزرگ توسط اعداد ۱-۲-۳- نشان داده شده و عقربه کوچک با دیفرانسیل توسط …..-A-B-C نشان داده می شود.
درب شیشه ای را باز کرده و فنرهای موجود را آزمایش می نمایند.
چنانچه فنرها سالم باشند، قسمت دیافراگم (آکاردئونی) را بررسی کرده و اگر مشکل نداشته باشد، پس از تمیزکاری و روغن کاری، مجددا مورد بهره برداری قرار می گیرد.
آزمایش دقیق پرشر سوئیچ ها بوسیله کالیبره کردن انجام می شود چنانچه دستگاه کالیبره وجود نداشته باشد، می توان آنرا بوسیله یک عدد مانومتر دقیق انجام داد.
بطریقی که زمانی که فشار بخار در هر درجه قطع شود نشان دهنده میزان دقت عمل پرشر سوئیچ می باشد.
فیلم آموزشی جالب از نحوه کنترل سطح آب در دیگ بخار
برای تماشای فیلمهای بیشتر وارد گالری محصولات دیگ بخار و روغنداغ شوید.
از دیگر اجزای دیگ بخار سوپاپ اطمینان است که در قسمت بالای دیگ بخار (بدون واسطه) نصب می شود.
این قطعه سوپاپ اطمینان دیگ بخار جهت جلوگیری از افزایش بیش از حد معمول فشار داخلی دیگ بخار بکار می رود.
کلید کنترل فشار تا زمانی قادر به تنظیم فشار است که کلیه سیستم از عملکرد درست برخوردار باشد.
ولی اگر بعللی مشکل در سیستم کنترل پیش آید و کلید فشار قادر به از کار انداختن مشعل نباشد از سیستم سوپاپ اطمینان استفاده می گردد که سریعا پس از بالا رفتن فشار داخل دیگ بخار، از میزان تنظیم شده، سوپاپ اطمینان باز شده و دو کار اساسی را انجام می دهد:
۱) فشار داخل دیگ بخار را تقلیل می دهد.
۲) با صدای زیادی که ایجاد می نماید اپراتور مطلع شده به اشکالات بوجود آمده رسیدگی می نماید.
که شامل:
4-1) پوسته سوپاپ. 4-2) سیت یا نشیمنگاه.
4-3) فلنچ اصلی که روی دیگ متصل می گردد.
4-4) شفت. 4-5) فنر.
4-۶) مهره های تنظیم. 4-7) دسته یا بازوی حرکت.
4-۸) دریچه خروج بخار.
زمانی که فشار داخل دیگ بخار بیش از حد تنظیم رسید، فنر سوپاپ جمع شده، در نتیجه سیت سوپاپ باز و بخار اضافی به بیرون منتقل می گردد.
تا زمانی که فشار دیگ به حد تعادل نرسد، دریچه سوپاپ بسته نمی شود.
– اکنون به کاربرد تک تک قطعات تشکیل دهنده می پردازیم
1- پوسته: کلیه قطعات تشکیل دهنده سوپاپ در داخل پوسته قرار می گیرند که اولا بخار تولید شده خطر ایجاد نکند ثانيا قطعاتی مانند: شفت و فنر، در داخل آن جای گزاری شود.
۲- فنر: فنر سوپاپ توسط سازنده دقیق طراحی و محاسبه و ساخته شده است که فشار تولید شده بر مبنای کیلو گرم – اتمسفر – بار و یا هر مقیاسی که فنر توسط آن محاسبه شده است عمل می نماید.
۳- شفت سوپاپ برای نگهداری فنر سوپاپ بکار می رود، که فنر در اطراف شفت قرار گرفته است.
٤- بازو (دسته سوپاپ): جهت حرکت دادن فنر سوپاپ بکار می رود، که بوسیله مصرف کننده انجام می گردد.
تعمیرات سوپاپ، در مرحله اول، کلیه سوپاپ را از روی دستگاه جدا کرده و بعد از آن، روپوش فنر را که بوسیله چهار عدد پیچ بسته شده است از پوسته جدا می نمایند.
چنانچه فنر پوسیدگی داشته باشد، آنرا از سازنده قابل اطمینان تهیه کرده و تعويض می نمایند، و اگر بشقابک سوپاپ خرده شده باشد، بشقابک نمونه را به تراشکاری برده و آنرا از جنس برنز با سمانتاسیون تراشیده و آب بندی می نمایند.
توجه شود، چنانچه خوردگی بویلر کمتر باشد، می توان آن را بوسیله روغن سمباده مانند سوپاپ ماشین آب بندی نمود. پس از آنکه کارهای تراشکاری و یا تعویض فنر انجام شد، آنرا در جای خود قرار داده و پیچ و مهره ها را کامل می بندند.
باید به یک نکته اساسی توجه شود که در زمان باز کردن سوپاپ فلنچ های سوپاپ و دیگ بخار، باید کاملا تمیز شده و بعد از تهیه به محل منبع گریس زده شود که در آب بندی کردن بسیار موثر خواهد بود.
بیشتر بخوانید:راهنمای خرید انواع بویلر | نکات کلیدی انتخاب بویلر استاندارد
شامل:
۵-۱) الکتروموتور ۵-۲) شفت
۵-۳ ) پروانه 5-4) پوسته
۵-۵ ) یاطاقان كف گرد
۵-۶ ) مکانیکی ۵-۷) پایه
پیچ هواگیری: این قطعه از اجزای دیگ بخار از نظر تعمیرات بسیار پیچیده می باشد، که هر کسی نباید دست به تعمیر آن بزند، مگر اینکه امکانات کافی را داشته باشد.
به دلیل اینکه اینگونه الکتروپمپ ها بر مبنای فشار مورد نیاز طراحی و ساخته می شود. چنانچه پره ها (پروانه ها) بطور درست جایگزاری نگردد، افت فشار ایجاد می گردد. از طرفی بین هر یک پره یک عدد بوش جهت ایجاد فاصله در بین پروانه ها نصب می گردد، که خود بر پیچیدگی آن می افزاید.
ضمنا سیستم مدار برقی، یعنی الکتروموتور نیز نیاز به متخصص دارد.
الکتروپمپ زمانی خراب می شود که شفت خرده شده باشد و با اینکه یاطاقان كف گرد، از بین رفته باشد و لذا جهت راه اندازی آن بطریق زیر باید عمل نمود:
وقتی که الکتروپمپ روی پایه مخصوص نصب گردید، فلنچ های ورودی و خروجی آن پس از واشرگذاری بسته می شوند، سیستم الکتریکی را کامل کرده و جهت بهره برداری از طریق پیچ هواگیری که روی فلنچ پمپ و یا در قسمت گلوئی آن قرار دارد
مانند: باز کردن پیچ راست گرد با آچار مورد نیاز، بطرف چپ چرخانده و مقداری آنرا شل می نمایند، که هوای داخل آن خارج، و از اطراف پیچ هواگیری آب خارج شود، پس از آن مجددا پیچ هواگیری را بسته و بهره برداری می نمایند.
از دیگر لوازم و تجهیزات دیگ بخار شیرفلکه بویلر است .
معمولا شیر فلکه ها را به چند دسته تقسیم می نمایند:
۶-۱) شیر فلکه بشقابی ۶-۲) شیر فلکه کشوئی
۶-۳) شیر فلکه سوزنی: که شیر فلکه سوزنی در سیستم بخار، بکار می رود و لذا تشکیل شده است از :
۶-۳-۱ ) پوسته ۶-۳-۲ ) بشقاب با سوزن
۶-۳-۳ ) شفت 6-3-4) فلکه (مانند فرمان اتومبیل)
۶-۳-۵ ) فلنچ های دو طرف شیر فلکه سوزنی، که در شکل زیر مشاهده خواهید کرد.
عیب شیر فلکه های سوزنی به دو طریق ایجاد می شوند:
1-در محل نشیمن (ست) خردگی پیدا شده و از آب بندی خارج می شود.
۲- خردگی در شفت بوجود می آید و از گلوئی شیر، بخار خارج می گردد.
توضیح اینکه آب بندی گلوئی را بطریق زیر انجام می دهند:
ماهک را که دارای دو عدد پیچ می باشد باز کرده و طناب نسور دور شفت، را با یک عدد میخ خارج نموده و مجددا بوسیله طناب گرافیتی به گلوئی شفت پیچیده و ماهک را در جای خود قرار داده و پیچ های طرفین را می بندند، در نتیجه شفت شير فلکه آب بندی می گردد.
این قسمت اولین قسمت از تجهیزات بویلر است که وقتی آب دیگ بخار کم می شود مشعل را خاموش می کند و به پمپ فرمان می دهد آب لازم را در دیگ قرار دهد.
اگر آب خیلی کم یا زیاد باشد، باعث آسیب به دیگ می شود. در نتیجه وجود لول کنترل به عنوان یکی از اجزای بویلر استاندارد الزامی است.
وظیفه نمایش سطح آب درون دیگ را بر عهده دارد که مطابق با ظرفیت دیگ و استاندارد، انواع مختلفی دارد.
از انجایی که مشاهده و کنترل سطح آب توسط اپراتور لازم است بهتر است هر چند وقت یک بار شیر تخلیه باز شده و رسوبات آن پاک شود.
نشان گر سطح آب سطح آب داخل دیگ را نشان می دهد. این یک وسیله ایمنی است که کار ایمن دیگ به آن بستگی دارد.
لوله A با یک دریچه “S” به نام شیر بخار و لوله B با یک شیر دیگر “W” به نام شیر آب مجهز شده است. علاوه بر این دریچه ها، دریچه سوم D به نام شیر تخلیه، بر روی نشانگر سطح آب نصب شده است که از طریق آن آب همراه با بخار متراکم شده از لوله فلزی A هر چند وقت یکبار تخلیه می شود.
پرشر سوئیچ یا کنترل کننده فشار برای حفاظت بویلر در برابر فشار زیاد استفاده می شود. پرشر سوئیچ برای کنترل کردن فشار سوخت است تا بیش از حد نباشد و اگر فشار کمتر از مقدار مجاز باشد، پرشر سوئیچ منبع تغذیه را قطع می کند.
برای حفاظت بویلر در دمای بیش از حد از کنترل کننده دما استفاده می شود، دارای دو نوع است. این وسیله کنترل کننده دمای زیاد است.
هنگامی که دما بیش از حد مجاز بشود تغذیه سوخت را قطع می کند و از افزایش دما آب دیگ جلوگیری میکند و نمی گذارد دمای آب خروجی بیش از حد مجاز برسد.
وظیفه شیر تخلیه در دیگ بخار، تخلیه کردن آب داخل لوله است، اگر شیر تخلیه نباشد، امکان رسوب گرفتن دیگ وجود دارد.
در دیگ بخار وظیفه کاهش بخار به مقدار مناسب و ثابت برای استفاده در مصرف کننده ها را دارد. شیرهای فشار شکن انواع مختلفی دارد که نوع فنری آن به عنوان یکی از اجزای دیگ بخار استاندارد مورد استفاده قرار می گیرد.
اینها وسایلی هستند که برای جلوگیری از انفجار ناشی از فشار داخلی بیش از حد بخار در دیگ بخار متصل می شوند
شیر اطمینان وسیله ای است که با باز شدن خودکار هنگامی که فشار دیگ از فشار کاری معمولی بیشتر می شود، از بالا رفتن فشار دیگ از فشار کاری معمولی خود جلوگیری می کند، بنابراین اجازه می دهد تا بخار اضافی به اتمسفر خارج شود تا فشار به شیر عادی خود برسد.
بنابراین، یک شیر اطمینان ایمنی دیگ بخار را از آسیب دیدن ناشی از فشار بیش از حد بخار تضمین می کند.
مانومتر بر روی کلکتور لوازم کنترلی نصب می شود، وظیفه نمایش فشار بخار دیگ را به عهده دارد. مانومتر با نام گیج فشارسنج نیز شناخته می شود.
برای آزمایش نشتی از آن استفاده می شود. مانومترهای مختلفی وجود دارد که نوع جیوه ای آن مناسب تر است.
گیج های فشار برای اندازه گیری فشار بخار داخل دیگ بخار استفاده می شود. گیج فشار در جلوی دیگ بخار ثابت می شود.
اصل کار گیج فشاری که در شکل نشان داده شده است گیج فشار بوردون است. از یک لوله فنری دایره ای A تشکیل شده است. یک سر لوله بوردون بسته شده و به یک پیوند L متصل است و سر دیگر آن به یک بلوک توخالی B متصل شده است.
پیوند L انتهای بسته لوله را به بخش دندانه دار C متصل می کند. که در O لولا شده است. دنده بخش دندانه دار با پینیون D که نشانگر P را حمل می کند. نشانگر روی یک صفحه مدرج در واحدهای فشار حرکت می کند.
شیر توقف بخار وظیفه شیر توقف این است که جریان بخار را از داخل دیگ کنترل کند و در صورت لزوم آن را به طور کامل متوقف کند. یک شیر توقف یا شیر اتصال برای تنظیم جریان بخار از دیگ بخار استفاده می شود.
دریچه های نصب شده بر روی دیگ ها که جهت جریان بخار را 90 درجه تغییر می دهند دریچه های اتصال نامیده می شوند، در حالی که دریچه هایی که در خطوط لوله نصب می شوند و اجازه می دهند بخار در یک جهت باشد، شیر توقف نامیده می شود.
عملکرد شیر دمنده حذف دوره ای رسوبات ته نشین شده در پایین دیگ است. در حالی که دیگ در حال کار است هم دیگ را تمیز کرده یا مورد بررسی قرار می دهد و رسوبات را تخلیه می کند.
هنگامی که دریچه دمنده باز می شود، آبی که تحت فشار بخار است، با سرعت فوق العاده ای به بیرون سرازیر می شود و در نتیجه رسوبات را نیز همراه خود می برد.
هنگامی که سطح آب در دیگ کاهش می یابد، با تامین آب اضافی به نام آب تغذیه، به سطح مشخص شده باز می گردد.
فشار داخل دیگ بالا خواهد بود بنابراین فشار آب تغذیه باید قبل از وارد شدن به دیگ توسط یک پمپ بالا رود. آب تغذیه تحت فشار بالا از طریق شیر چک تغذیه به دیگ بخار وارد می شود.
وظیفه شیر چک تغذیه کنترل جریان آب از پمپ تغذیه به دیگ و جلوگیری از برگشت آب از دیگ به پمپ در زمانی که فشار پمپ کمتر از فشار است یا هنگامی که پمپ تغذیه متوقف می شود، می باشد.
بدیهی است که شیر چک تغذیه در انتهای دیگ لوله تحویل پمپ تغذیه قرار داده شده است.
دوشاخه از قلع یا آلیاژ سرب ساخته شده است که نقطه ذوب پایینی دارد. عملکرد دوشاخه همجوشی خاموش کردن آتش در کوره دیگ در زمانی که سطح آب به زیر سطح ناامن میرسد و در نتیجه از انفجاری که ممکن است در اثر گرم شدن بیش از حد لولهها و پوسته رخ دهد، جلوگیری میکند که روی تاج کوره یا محفظه احتراق نصب می شود.
برای تهیه مشعل دیگ با توجه به نوع نیاز و مصرف مشتریان معمولاً از نوع گازی، گازوئیلی یا دوگانه سوز و از محصولات تولیدی کارخانجات معتبر استفاده میشود.
همچنین کلیه تجهیزات جانبی دیگر مانند پمپ تغذیه، دستگاه های کنترلی فشار و سطح آب، شیر آلات مصرفی هر کدام از بهترین برندهای ایرانی یا خارجی موجود در بازار که مورد تایید اداره استاندارد باشند تهیه خواهد شد.
در این دیگ بخار تابلوی کنترل فرمان تمام اتوماتیک وجود دارد که کلیه اعمال کنترلی دیگ مثل دستورات قطع و وصل پمپ و مشعل را صادر مینماید و شامل قطعات و اجزایی همانند کلیدهای استارت و فرمان، کنترل کننده فاز، انواع فیوزها، آژیر خبر و … می باشند.
این قطعات نیز با توجه به نوع سفارش مصرف کننده از بهترین برندهای موجود تهیه شده و در ساخت تابلوی کنترل فرمان بکار گرفته می شود.
بعد از ساخت هر قسمت تستهای لازم از جمله تست هیدرواستاتیک و تست های NDT بصورت کامل و زیر نظر بازرس فنی انجام میشود تا کلیه دستورات و تاکیدات اداره استاندارد بصورت کامل اجرا گردد. به طور خلاصه می توان گفت:
فن وظیفه دارد هوای مورد نیاز برای دیگ را تامین کند و وظیفه خنک کاری قسمت هایی که در تماس مستقیم با حرارت می باشند را نیز دارد.
دستگاهی است که برای حذف اکسیژن آب و پیش گرمایش آب ورودی به بویلر استفاده می شود تا از پدیده شوک حرارتی در بویلر جلوگیری کند. همچنین با حذف گازهای نامحلول در اکسیژن و دی اکسید کربن باعث کاهش سرعت خوردگی و پوسیدگی لوله های بویلر (دیگ بخار) می شود.
اکونومایزر یا گرم کننده آب تغذیه، اولین مناطقی هستند که در سیستم تولید بخار دچار خوردگی می شود. اکونومایزر به دلیل استفاده از انرژی گاز در حال خروج از سیستم بویلر،عاملی کلیدی در افزایش بهره وری حرارتی بویلر است.
سوپرهیتر مانند اکونومایزر یک مبدل حرارتی است. سوپر هیتر بخار اشباع را به بخار فوق گرم تبدیل می کند.
دستگاه سختی گیر رزینی از جمله تجهیزات مورد استفاده در دیگ بخار و موتورخانه های بویلری،دیگ آبگرم و آبداغ و تاسیسات استخرها می باشد که برای حذف رسوبات حاصل از املاح گچی که به سختی موقت معروف می باشند، مورد استفاده قرار می گیرد.
زمانی که حرارت آب افزایش می یابد وظیفه مخزن انبساط، جلوگیری از انبساط آب است. به دلیل این که زمانی که آب گرم می شود حجم آن افزایش می یابد و سبک می شود و به سمت واحد های گرمایشی حرکت می کند.
با وجود این مخزن از انبساط آب جلوگیری می شود، در واقع مخزن انبساط یک نوع شیر اطمینان است که آب را در زمان افزایش حرارت جمع آوری می کند.
مخزن انبساط در بالاترین قسمت بویلر نصب می شود.
منبع کندانس برای ذخیره سازی آب برگشتی از بویلر است، آب برگشتی از بویلر دارای فشار زیادی است به همین علت از منبع کندانس استفاده می شود تا فشار به حداقل برسد.
به عبارت دیگر منبع کندانس برای ذخیره سازی آب برای مصرف دوباره است که نیازی به تصفیه آب ندارد و می تواند رسوبات و خوردگی در بویلر را به حداقل برساند.
منبع کندانس برای جمع آوری آب برگشتی از تله بخار استفاده می کنند. کندانس در پایین ترین قسمت دیگ قرار می گیرد که به آن چاله کندانس هم می گویند.
تله بخار یکی از اجزاء ضروری سیستم بخار است و عنصر مهمی در مدیریت مناسب بخار و آب مقطر محسوب می شود. وظیفه اصلی آنها تخلیه آب مقطر از سیستم و ارسال آن به خطوط مربوطه و ممانعت از خروج بخار می باشد.
در واقع تله بخار وسیله ای است که در دیگ بخار قرار دارد تا حرارت باقی مانده در دود را جذب کند.
تله بخار، گرما را مستقیما به دیگ بخار بر می گرداند، اکونومایزرها و پیش گرم کن دیگ بخار یک نوع تله بخار هستند که در این مقاله با آن آشنا شدید.
موقعی که آب داغ و پرفشار از قسمت تخلیه دیگ خارج می شود، از درون لوله ها به داخل شیرهای کنترل جریان جاری می شود، دچار افت فشار زیادی می شود، درنتیجه باعث تبدیل این آب به مخلوطی از آب و بخارمی شود که به این عمل فلاش بخار می گویند.
کلکتور در دیگ بخار وظیفه پخش کردن آب ورودی بین چند مصرف کننده را دارد. کلکتورها از یک لوله اصلی بزرگ در وسط و لوله های تقسیم آب ورود و خروج در بالا و پایین با سایز کوچک درست می شوند.
هنگامی که آب بویلر افزایش پیدا می کند، ذرات موجود در آب می تواند افزایش یابد و آب را اشباع کند و به صورت رسوب ته نشین شود.
برای محدود کردن غلظت ذرات آب از زیرآب زنی یا بلودان استفاده می شود. با استفاده از بلودان جایی برای آب جبرانی باز می شود که ذرات کمتری دارد.
زیرآب زنی بویلر به معنای دفع آب درست بعد از جدایی از بخار است.
انواع مدل های رایج دیگهای بخار فایرتیوب از نظر مراحل عبور دود عبارتند از: دیگ دو پاس و دیگ سه پاس که در نوع اول حرارت از طریق دو مرحله یا پاس از داخل آب عبور داده می شود و در نوع دوم این کار در سه مرحله انجام می شود که نوع دوم (سه پاس) به دلیل عبور سه باره حرارت راندمان بالاتری دارد.
رعایت اصول استاندارد از مهم ترین مزیتهای کلیه محصولات تولید شده توسط صنایع دما بخار مشهد میباشد.
همچنین با نصب اکونومایزر، نصب توربولاتور و تجهیزات پیشگرمایش هوای ورودی مشعل، راندمان بسیار بالاتری نسبت به نمونههای مشابه دارد.
بالابودن راندمان دیگ باعث کمشدن مصرف انرژی و جلوگیری از هدر رفتن سوخت و در نتیجه صرفهجویی در هزینههای مصرفی میگردد.
مطلب پیشنهادی:
ارسال پارت اول تجهیزات بخار پایانه های نفتی جنوب
دیگ بخار موردنظر خود را از بین فیلمهای محصولات دما بخار و گالری تصاویر محصولات بویلر انتخاب کنید.