صنایع دما بخار مشهد
تولید کننده انواع دیگهای بخار و آبگرم، آبداغ و روغن داغ
تولید کننده انواع دیگهای بخار و آبگرم، آبداغ و روغن داغ
دیگهای صنعتی نیز باید در هنگام خاموش شدن نگهداری شوند
چرا بعد از خاموش کردن دیگ نیاز به تعمیر و نگهداری دارم؟
پس از خاموش شدن دیگ بخار، ورود هوا به سیستم آب و بخار، بهویژه در صورت خشک نشدن دیگ پس از تخلیه آب، باعث:
ایجاد خوردگی اکسیداسیون میشود. لایه آب باقیمانده بر سطح فلز، اکسیژن هوا را جذب کرده و با آهن واکنش میدهد. این فرآیند به سرعت تکرار شده و با وجود یونهای کلرید و سولفات، تشدید میشود. برای جلوگیری از این خوردگی، نگهداری مناسب دیگ بخار در زمان خاموشی ضروری است.
مطالب مرتبط:
دستور العمل نصب دیگ بخار، نگهداری و راهاندازی بویلر
چهار اصل اساسی تعمیرات در زمان توقف فعالیت
روشهای نگهداری هنگام خاموشی
روشهای نگهداری صنعتی معمولاً به دو دسته “خشک” و “مرطوب” تقسیم میشوند. این دسته شامل تکنیکهایی مانند کنترل رطوبت، خشککردن، پرکردن نیتروژن، حفظ فشار، روش قلیایی، روش آمونیاکی و روش آمونیاک-هیدرازین میشود. از بین این روشها، برخی به خاطر سادگی و کاربردی بودن، به ویژه برای دیگهای بخار، به شرکتها پیشنهاد میشوند.
البته، باید توجه داشت که شیوههای نگهداری باید بر اساس نوع، سایز و کاربرد خاص هر دیگ و شرایط عملیاتی تنظیم شوند. در صورت نیاز، بهتر است این مطالب را در کنار استانداردهای خاص و دستورالعملهای تولیدکننده بررسی کنید.
الف- روش رطوبت زدایی
روش رطوبت زدایی یک روش تعمیر و نگهداری “خشک” است و برای محافظت از دیگهای بخار با زمان خاموشی طولانی (بیش از سه ماه) مناسب است.
محصولات دما بخار را برای کیفیت و ایمنی عالی انتخاب کنید
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره محصولات دما بخار بر روی تصاویر کلیک کنید
دیگ بخار | دیگ آبگرم و آبداغ | دستگاه بخار ژنراتوری | دیگ بخارروغنداغ | دیگ روغنداغ |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
برای مشاوره رایگان و سفارش خرید محصولات بخار دما بخار مشهد با این شماره ها تماس بگیرید:05138472536-09120462950 |
ب- روش خشکسازی
روش خشک کردن یک روش نگهداری “خشک” است و اغلب برای جلوگیری از خوردگی در حین نگهداری دیگ استفاده می شود. هنگامی که دمای آب دیگ به حدود 100 درجه سانتیگراد کاهش می یابد، تمام آب دیگ تخلیه می شود و سطح فلزی دیگ با استفاده از حرارت اتلافی بویلر خشک می شود.
ج- روش محلول قلیایی
روش استفاده از محلول قلیایی، یک روش نگهداری مرطوب برای دیگهای بخار است که در زمان خاموشی کمتر از سه ماه کاربرد دارد. در این روش، محلول قلیایی به دیگ افزوده میشود.
1- پس از خاموش کردن دیگ بخار، داخل و خارج آن را از گل و لای و رسوبات پاک کنید. لولههای خروجی را مسدود و قطعات مسی را از سیستم بخار و آب جدا یا عایقبندی نمایید.
2 – معمولاً مخلوطی از هیدروکسید سدیم و تری سدیم فسفات استفاده می شود. هیدروکسید سدیم (دوز: 4 کیلوگرم بر متر مکعب) و تری سدیم فسفات (دوز: 1.5 کیلوگرم در متر مکعب) در آب نرم یا آب غیر معدنی حل شده و به دیگ اضافه می شوند و محلول قلیایی موجود در دیگ به طور یکنواخت توسط یک پمپ به گردش در می آید. دیگ با محلول آبی با مقدار pH بیشتر از 10 پر می شود تا سطح فلز غیرفعال شود و از خوردگی فلز توسط اکسیژن محلول جلوگیری شود.
3- بهتر است آب دیگ را تا حدود 105 درجه سانتیگراد گرم کنید تا اکسیژن و سایر گازهای موجود در آب خارج شود. سپس تمام درها و شیرها را ببندید و از نشتی آنها جلوگیری کنید
4-در طول دوره نگهداری، کوره آتش باید به طور منظم روشن شود تا سطح بیرونی خشک بماند. پمپ باید به طور منظم برای گردش آب روشن شود تا غلظت محلول در همه جا مناسب باشد. محلول نیز باید به طور مرتب بررسی شود و در صورت کاهش قلیائیت، آن را تنظیم کنید. در زمستان باید اقدامات ضد یخ زدگی انجام شود
د- روش نگهداری تحت فشار
روش نگهداری تحت فشار یک روش نگهداری “مرطوب” است و اغلب برای بویلرهایی با زمان خاموشی کمتر از یک هفته مناسب است.
مطالب مرتبط:
اندازه گیری لوله بخار در سیستم توزیع بخار
10 مشکل رایج در هنگام کار کردن دیگها، علل و راهحلها|