صنایع دما بخار مشهد
تولید کننده انواع دیگهای بخار و آبگرم، آبداغ و روغن داغ ​

آدرس:

مشهد – شهرک صنعتی فن آوری های برتر

تلفن تماس:

05138472536

09388037440

ایمیل:

bokharboiler.com@gmail.com

نکات ایمنی در زمان بازرسی بویلر

نکات ایمنی در زمان بازرسی بویلر

نکات ایمنی در زمان بازرسی بویلر:

 

واحدهای بزرگ اغلب یک مهندس ایمنی را در استخدام دارند تا در جهت به حداقل رساندن مخاطرات فعالیت نموده، کارکنان را از لحاظ رعایت اصول ایمنی آموزش داده و مطالب آموزشی در مورد اصول ایمنی را انتخاب کرده و در معرض دید همه نصب نمایند.

واضح است که واحدهای کوچک استطاعت استخدام چنین متخصصی را برای بازرسی بویلر ندارند، لیکن همان نظریات در مورد اصول ایمنی را می توان با هزینه نسبی کمتری در میان افراد گسترش داد.

در بویلرهای لوله آتشی در اندازه ی قطر و طول محفظه احتراق محدودیت هایی وجود دارد بنابراین برای صنایع بزرگ و در مقیاس بالا عموما از بویلرهای لوله آبی استفاده می شود.

مطلب پیشنهادی: دستور العمل نصب دیگ بخار، نگهداری و راه‌اندازی بویلر

بازرسی و انواع تست بویلر | صنایع دما بخار مشهد

قوانین عمومی ایمنی قابل اجرا در مورد دیگ

  • برای دسترسی به قسمتهای مختلف دیگ از نردبان های ایمنی بدون عیب، داربست ها، بالا برها و کابل ها استفاده کنید.

  • در موقع ورود به دیگ اطمینان حاصل نمایید که کلیه شیرها، خطوط و اتصالات مشابه مربوط به بخار، آب، سوخت، هوا و گازهای احتراق، محکم بسته شده و مسدود گردیده اند.

  • از لامپ های کم ولتاژ و سیم های رابط با حفاظ وعایق کاری مناسب استفاده کنید.

  • اطمینان حاصل نمایید که استوانه و کوره ها، قبل از ورود به آن بطور مناسب تخلیه شده باشد.

  • در هر جایی که امکان افتادن اشیا یا امکان تصادف با قطعات بیرون آمده از قبیل شیرها یا زانویی های خطوط لوله کشی وجود دارد از کلاه ایمنی استفاده نمایید.

  • جهت جلوگیری از تماس پوست با محتویات خطرناک داخل دیگ، از لباس مخصوص استفاده نمایید.

     

 بازرسی بویلر-0boiler-inspection

مطلب پیشنهادی:اهمیت فرایند بازرسی حین ساخت دیگ بخار و دیگ آبگرم

روشهای بازرسی بویلر

  • در زمان کارکرد
  • در زمان خاموشی

بازرسی بویلر در زمان کارکرد شامل تجهیزات کمکی بویلر ، اتصالات ، شرایط شعله، دمای اگزوز و شرایط آب تغذیه و … می باشد. بازرسی بویلر در زمان کارکرد راهکاری است که می بایست طبق برنامه نگهداری و تعمیرات در قالب روزانه انجام گیرد تا از کارکرد ایمن و اجتناب از تخریب بویلر اطمینان حاصل گردد.

همچنین بازرسی بویلر طبق چک لیست هفتگی و ماهیانه نیز می توان در این نوع بازرسی قرار داد.

با اطلاعاتی که در این شکل بازرسی از کارکرد به دست می آید میتوان وضعیت بویلر را در بازرسی زمان خاموشی پیش بینی نمود.

بازرسی بویلر قسمت آب

قبل از بازرسی بویلر می بایست مشعل خاموش و فرصت کافی برای سرد شدن بویلر وجود داشته باشد و برای اطمینان از عدم ورود سوخت به مشعل شیر اصلی سوخت را بسته و از ورود سوخت یا بخار سوخت به داخل کوره جلوگیری نماییم.

قبل از تخلیه آب برای جلوگیری از آسیب وارد شدن به بویلر از سرد شدن تا دمای مناسب بویلر صبر می نماییم. و پیشنهاد می گردد زمانی که حرارت کافی برای خشک نمودن سمت آب بویلر موجود باشد اقدام به تخلیه آب نمود و درتخلیه بویلر می بایست به حداکثر دمای قابل تحمل سیستم تخلیه بویلر توجه داشت و دمای تخلیه را پایین تر از آن در نظر گرفت.

قبل از باز کردن دریچه آدم رو و دست رو و ورود به داخل بویلر، ابتدا شیر خروج بویلر بر روی کلکتور بسته، سیستم برق آنرا قطع می نماییم در صورتی که بویلر ها در یک سیستم کلکتور مشترک نصب شده و یک از بویلر ها در حالت کارکرد قرارداد، به شیر یکطرفه در خروجی بویلر اطمینان نکرده و شیر رو ی کلکتور می بندیم.

پس از ورود به داخل بویلر و بررسی وضعیت قسمت آب، مشاهده میزان رسوب، نوع و محل تجمع آن اطلاعات لازم در مورد نحوه تصفیه آب و عملکرد مناسب آن خواهد داد.

مواد ته نشین شده در بویلر را می بایست با جریان پرفشار آب از آن خارج نمود و در هر حال می بایست به دمای آن توجه نمود تا کمتر از ۲۴ سانتی گراد نباشد. بهتر است مسیر خروج مواد ته نشین شده از بویلر را از سیستم لوله کشی بلودان از دیگ بخار جدا شده و آب را به هرز آب هدایت نمود.

بازرسی ادواری دیگ بخار

در زمان بازرسی داخلی بویلر با دقت قسمت های تحت فشار داخلی و فشار خارجی شامل شبکه ها، راپر، انتهای لوله ها و کوره را از نظر خوردگی و ترک بررسی گردد.

همچنین قسمت نیمه بالایی ناحیه بخار را از نظر عدم وجود نشانه های گریس، روغن و مواد مشابه به آن بررسی شود. تا حد ممکن فضای مابین لوله ها از نظر گرفتگی توسط مواد خارجی یا رسوب بررسی گردد زیرا وجود این مواد موجب چرخش نامناسب آب در فضای داخلی بویلر مخصوصا مابین لوله ها می گردد.

درباره رسوبات در بویلرها این مقاله را هم مطالعه کنید.

بیشتر قسمت های داخلی دیگ بخار که رسوب بر روی آنها تشکیل شده است را نمی توان به وسیله شستشوی مکانیکی تمیز نمود و بایستی از مواد شیمیایی پاکسازی استفاده نمود. انتخاب مواد شیمیایی براساس نوع رسوب اسیدی یا قلیایی صورت می گیرد و در زمان شستشو بویلر توسط موادشیمیایی به تهویه هوای محیط نیز توجه نمایید.

باید بخوانید: بازرسی و انواع تست بویلر | صنایع دما بخار مشهد

مطلب پیشنهادی: وظایف اصلی اپراتور دیگ بخار

فروش دستگاه بخار ژنراتوری-گلاب کاشان

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.